Huawei Honor View 10

Huawei Honor View 10

Çin’de daha önce Huawei Honor V10 olarak tanıtılan akıllı telefon modeli, CES 2018 kapsamında Honor View 10 olarak duyuruldu.

5.99 inç boyutlu Full HD+ çözünürlüğündeki ekranı 18:9 oranında olan akıllı telefonun, ekran/kasa oranı ise yüzde 78.6 olarak tasarlanmış. İnce çerçevesine rağmen cihazın parmak izi okuyucusu ön kısımda konumlandırılmış.

Sekiz çekirdekli Kirin 970 işlemcisinden ve Mali-G72 MP12 GPU‘dan güç alan akıllı telefonda, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama seçenekleri mevcut.

Honor View 10 modelinin, arka kısmında F/1.8 diyafram açıklığına sahip 16 Megapiksel monokrom ve 20 Megapiksel RGB olmak üzere çift kamera kullanılırken ön kısımda ise 13 Megapiksellik bir kamera bulunuyor.

NPU olarak adlandırılan sinir ağı işleme birimi sayesinde, cihazın kamerasında 13 farklı çekim modu bulunuyor. Çekim modu otomatiğe alındığında en iyi ayarı bulmak isteyen akıllı telefon, yapay zeka birimi sayesinde saniyede 33 kez olmak üzere sahneyi sürekli tarıyor. Böylece pozlama, renk sıcaklığı ve deklanşör ayarları otomatik olarak ayarlanıyor. Ayrıca, NPU sayesinde çok daha hızlı bir şekilde gerçek zamanlı çeviri yapılabiliyor.

Mavi, kırmızı, altın ve siyah olmak üzere 4 farklı renk seçeneği bulunan cihaz, Emotion UI 8.0 arayüzünü kullanan Android 8.0 Oreo üzerinde çalışıyor ve 3750 mAh değerindeki bataryasından besleniyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?