Google’dan Project Tango

Google’dan Project Tango

Google’dan Project Tango!

Google, “Project Tango” adını verdiği yeni bir proje duyurdu. Akıllı telefonlarda 3 boyutlu algılama ve haritalama becerisi bulunuyor.

Teknoloji devi Google, akıllı telefonlarda etrafı algılayabilen ve 3 boyutlu görüntüler oluşturabilen yeni bir projesini duyurdu. Microsoft Kinect’e benzeyen akıllı telefonlarda kullanılabilen bu proje için Google prototip akıllı telefonunu duyurdu.
Tango adına sahip bu projenin kullanıldığı telefon 5 inç büyüklüğünde. Bir saniyede çeyrek milyon adet ölçüm yapan sensörler bulunan bu cihaz 3 boyutlu olarak görüntüleri gerçek zamanlı olarak aktarmakta.

Oyunlarda da kullanılabilecek bu teknoloji sadece oyunlarda kalmayacak. Johnny Lee’nin önderliğini üstlendiği bu teknolojide kullanılan prototip geliştiriciler için yalnızda 200 adet üretilmiş. Gelişime açık olduğu belirtilen bu teknolojinin harika bir potansiyeli olduğu görülmekte. Ayrıca bu teknolojinin uzay araştırılmalarında da kullnılabileceği söylenmekte.

Microsoft Kinect’e rakip olabilecek olan Project Tango ile 3 boyutlu olarak etrafınızı algılayabilecek ve gerçek zamanlı olarak görebileceksiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?