Facebook’ta Numara Dönemi Başlıyor!

Facebook’ta Numara Dönemi Başlıyor!

Facebook’ta Numara Dönemi Başlıyor!

Facebook kullanıcılarına numara verecek. Facebook’un yeni hamlesi ile artık her kullanıcının kendine özgü bir numarası olacak.

Sosyal medya devi bu hamlesi ile listenize eklemediğiniz yeni arkadaşlarınızı bulmanızı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bunun için sosyal medya devi kullanıcıları numaralandıracak sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal medya devinin bu yeni özelliği az sayıda kullanıcının üzerinde test etmeye başladığı TheNextWeb tarafından ortaya çıkarıldı. Bu özellik ile bir arkadaşınızı aradığınız zaman ismi yerine ona ait özel numarayı girmenize imkan sunuyor. Ayrıca başkalarına sizi bulabilmesi için isminiz yerine sadece numaranızı vermeniz yeterli olacak.

Facebook özellikle ortak arkadaşınızın olmadığı kişileri eklemenizi kolaylaştırmak için bu sistemi getirmeyi düşünüyor olabilir.

Facebook kullanıcılarına verilecek numaraların yanı sıra markalara özel bir numara verilip verilmeyeceği ise henüz net değil. Diğer yandan Facebook‘un herkese yeni bir telefon numarası vererek, telefon hatlarını tamamen devre dışı bırakacak bir hamle peşinde olduğu söylentileri de var.

Bu yeni özellik hakkında detaylı ve kesin bilgileri ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?