Blackphone Özellikleri ve Detaylar

Blackphone Özellikleri ve Detaylar

Blackphone Özellikleri ve Detaylar

GeeksPhone ve Silent Circle ortaklığıyla geliştirilen kriptolu akıllı telefon Blackphone’un donanımsal özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

GeeksPhone ve Silent Circle, yeni telefonlarının donanımsal özellikleri hakkındaki yeni detayları teknoloji dünyasıyla paylaştı.

İki firma tarafından yapılan açıklamaya göre Blackphone‘un içinde Nvidia Tegra 4i işlemci yer alacak. Temel önceliği güvenlik olan bu yeni kriptolu akıllı telefon için seçilen Nvidia Tegra 4i işlemci, kullanıcıların normal bir akıllı telefonda beklediği performansı da almasını sağlayacak. Geeksphone’un açıklamasına göre Blackphone için geliştirilen Android tabanlı PrivatOS işletim sistemi de bu işlemcinin yardımıyla sorunsuz bir şekilde çalışabilecek.

Geeksphone Blackphone‘un daha önce açıklanan donanımsal özellikleri arasında 720p çözünürlükte 4.7 inç dokumatik ekran, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 8 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera yer alıyor. Telefonun güvenli hale gelmesini sağlayan PrivatOS ise Android 4.4 KitKat işletim sistemi üzerine kurulmuş. Şubat ayında ön siparişe sunulan ve kısa sürede tükenen Blackphone’un, Haziran ayına kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Pin It

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?