BlackBerry Jakarta Görüntülendi!

BlackBerry Jakarta Görüntülendi!

BlackBerry Jakarta Görüntülendi!

BlackBerry’nin yeni amiral gemi modeli Jakarta yavaş yavaş ortaya çıkmakta. BlackBerry Z3 kod ismi ile gelmesi beklenen bu cihazın teknik özellikleri ise haber içeriğimizde.

Birkaç sene önde akıllı telefon pazarının lideri konumundaki olan ve şimdilerde Apple, Samsung gibi büyük firmaların gölgesinde kalan BlackBerry, pazar payını korumayı ve yeniden yükselmeyi hedeflemekte. Foxconn ile anlaşmaya varan BlackBerry’nin yeni cihazları yavaş yavaş gelmekte.

Son olarak yeni amiral gemisi Jakarta’nın görseli ve özellikleri sızdırıldı. Şık ve sade bir tasarıma sahip olan Jakarta, tırtıklı bir yapıya sahip. N4BB tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre cihazda 5 inç büyüklüğünde 520×960 piksel çözünürlüğünde LCD ekran bulunmakta.

1.2 GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemciye sahip olması beklenen bu cihazda 1.5GB RAM bulunmakta. 5 MP arka kamera ve 1.1MP ön kamera ile beraber 2.650 mAh değerinde bataryadan gücünü alan bu cihaz, orta seviyede kendine yer bulacak gibi görünüyor. BlackBerry OS ile gelecek bu cihaz hakkında resmi bir bilgi bulunmamakta. Piyasadaki güçlü cihazların gerisinde kalan Jakarta, başarılı bir tasarım ile BlackBerry sevenlerin kullanabileceği bir cihaz olarak görünüyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?