ASUS’tan Mini PC’ler: Chromebox ve VivoPC

ASUS’tan Mini PC’ler: Chromebox ve VivoPC

Asus’tan Mini PC’ler: Chromebox ve VivoPC

Asus’un bu gün lansmanını yaptığı Chromebox ve VivoPC’ler küçük, az yer kaplayan aynı zamanda performans açısından da oldukça iyi durumda olması ile ön plana çıkıyor.

ASUS Chromebox

ASUS Chromebox, olağanüstü bir Chrome işletim sistemi deneyimi sunan, kompakt ve güçlü bir bilgisayar.

ASUS, Chromebox’ı tanıttı. ASUS Chromebox, evde, okulda ve iş yerinde bilgisayar kullanımını basitleştirmek amacıyla tasarlanan şık ve kompakt bir aygıt. Kutudan çıkar çıkmaz kolaylıkla kurulabilen aygıt, saniyeler içinde açılarak sık kullandığınız uygulamalara, oyunlara ve web sitelerine hızla erişmenizi sağlıyor. Chromebox, sunduğu entegre virüs ve zararlı yazılım koruması ile güncellemeleri otomatik yaparak zahmetsiz ve güvenli bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

“ASUS Chromebox, Chrome işletim sisteminin basitliğini, güvenliğini ve hızını şimdiye kadarki en kompakt ve güçlü Chrome cihazı ile sunuyor.” diyen Google ürün yönetimi direktörü Felix Lin, ev, sınıf veya ofis kullanımı için ideal olan Chromebox, günümüz bilgisayarlarının kullanım şekline göre tasarlandı.” dedi.

ASUS Chromebox, Google web hizmetleri ile Youtube, Hulu Plus ve Netflix gibi popüler servisleri de içeren iş, eğitim ve ev kullanımı için geliştirilmiş binlerce Chrome Web Store uygulamasından oluşan dünyaya açılan bir kapı niteliğinde. 100 GB Google Drive alanı1 sayesinde ASUS Chromebox’ı diğer kişisel bilgisayarlarınız, akıllı telefonlarınız ve tabletleriniz için eksiksiz bir veri merkezine dönüştürebilirsiniz. Herhangi bir cihazdan, istediğiniz an, istediğiniz yerde Google hesabınızda oturum açarak bulut depolamada yer alan tüm verilerinize ve dosyalarınıza kolayca erişebilirsiniz.

4. nesil Intel işlemci, ASUS Chromebox için son derece gelişmiş çoklu görev performansı sunuyor ve belgelerle çalışırken, HD videolar izlerken, web’de gezinirken veya en yeni oyunları oynarken hiç beklemeden işlem yapabilmenizi sağlıyor. 802.11 b/g/n çift bant Wi-Fi, İnternet’te hızla gezinmenizi ve diğer çevrimiçi etkinlikleri gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Sahip olduğu dört USB 3.0 girişi, Bluetooth 4.0 ve SD kart okuyucu sayesinde dosya, fotoğraf ve diğer içerikleri aktarmak gibi günlük işler çok daha kolay hale geliyor. ASUS Chromebox, harici depolama aygıtları, klavyeler, fareler, webcam’ler ve USB hub’lar gibi birçok USB aygıtı ile uyumlu olduğundan bilgisayara gereken cihazları eklemek de oldukça kolay.

Ek olarak, ASUS Chromebox HDMI ve DisplayPort çıkışları sayesinde çift monitör kullanılmasına olanak sağlıyor ve yeni nesil 4K UHD ekranları destekliyor1. Böylece Chromebox’ı ister monitör, ister geniş ekran televizyon ile kullanabilir ve çalışma, işbirliği ya da eğlence için daha fazla alana sahip olabilirsiniz.

ASUS Chromebox’ın hesap tabanlı tasarımı sayesinde oturum açarak anında çalışmaya veya eğlenmeye başlayabilirsiniz. Bu özelliği sayesinde cihazın evde, sınıfta veya ofiste kullanımı kolay hale geliyor. Tüm aile üyeleriniz, sınıf ve iş arkadaşlarınız için hızla yeni birer Google Hesabı ekleyerek istediğiniz zaman hesaplar arasında geçiş yapabilir ve böylece tüm kullanıcılara ait verilerin güvende kalmalarını sağlayabilirsiniz. Ebeveyn kontrolleri sayesinde çocuklar için güvenli bir web ortamı sunan ASUS Chromebox, bilgisayar kullanmanın zorluklarını ortadan kaldırarak gencinden yaşlısına herkesin web’de sunulanların keyfine varabilmesini sağlıyor. Günümüzün dijital yaşam tarzı ile mükemmel uyum sağlayan Chromebox, Google Hangouts aracılığıyla ücretsiz video görüşmeleri ile bire bir veya grup halinde sohbet edebilmenizi ya da Google Docs ile belgeler oluşturarak düzenleyebilmenizi ve paylaşabilmenizi sağlıyor.

ASUS VivoPC

Standart bir masaüstü bilgisayarın sahip olduğu tüm işlevselliğin, neredeyse bir DVD kabı kadar yer kaplayan şık ve kompakt bir kutuya sığdığını hayal edin. ASUS VivoPC ile tanışın.

ASUS, masaüstü bilgisayar standartlarını tamamen değiştiren VivoPC’yi kullanıcıların beğenisine sundu. Performans, bağlantı seçenekleri, sağlam yapı gibi avantajlarıyla öne çıkan masaüstü bilgisayarlar VivoPC sayesinde boyut olarak da kullanıcıların işini kolaylaştıracak. Neredeyse bir DVD kutusu büyüklüğünde olan (190 x 190 x 56,2 mm) ASUS VivoPC, Intel işlemcilerden aldığı güç ile İnternet’te gezinme, ofis uygulamalarını kullanma gibi işlemlerin yanı sıra yüksek çözünürlüklü video oynatma gibi görevleri de başarıyla yerine getirebiliyor.

Standart bir masaüstü bilgisayarın sunduğu tüm avantajları kompakt bir kutuya sığdıran ASUS VivoPC, kolay kurulumu ile de kullanıcıları memnun edecek. Kutusundan çıkarıldığı gibi kullanıma hazır olan ASUS VivoPC’yi isterseniz evinizdeki televizyona, isterseniz de bir monitöre bağlayıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. ASUS VivoPC uygun boyutlarıyla birlikte sahip olduğu şık tasarım ile de evinizin her köşesinde rahatlıkla yer verebileceğiniz bir cihaz.

ASUS VivoPC ailesinin kalbini Intel işlemciler oluşturuyor. Intel işlemcileri sayesinde VivoPC ile yüksek çözünürlüklü videoları büyük ekranlarda izleyebilir, tablolar ve sunumlar hazırlayabilir, İnternet’te rahatlıkla gezinebilirsiniz. Bu tip işlemler ASUS VivoPC için basit görevlere dönüşüyor. ASUS VivoPC ailesi Intel Celeron, Core i3 ve Core i5 işlemci seçenekleri ile birlikte sunuluyor.* ASUS SonicMaster dahili hoparlörler ve MaxxAudio ses teknolojisi sayesinde de VivoPC aradığınız ses performansını size rahatlıkla sunabiliyor.*

ASUS VivoPC sahip olduğunuz tüm mobil cihazlarla tam uyumlu çalışabiliyor. ASUS’a özgü Wi-Fi GO teknolojisi ile klavye ve fare olmadan, akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden VivoPC’yi kontrol edebilirsiniz. Bu teknoloji ile akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden VivoPC’ye uzak masaüstü bağlantısı yapabilir, klavye ve fare olarak mobil cihazlarınızı kullanabilir, tek dokunmayla dosya transferi yapabilirsiniz. 802.11ac çift bant Wi-Fi bağlantısına destek veren ASUS VivoPC hızlı ve kesintisiz bir İnternet bağlantısı sunuyor.

ASUS VivoPC bir masaüstü bilgisayarın en büyük avantajlarından olan geniş bağlantı seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor. USB 2.0 girişlerinin yanı sıra USB 3.0 ile yüksek hızlı veri transferi ve cihaz şarj etme imkanı sunan VivoPC, HDMI çıkışı ile HD televizyonlara bağlanabiliyor. Bunların yanı sıra optik SPDIF çıkışı ve analog ses bağlantıları ile de ses konusunda da geniş seçenekler sunuyor. VivoPC’nin üst kapağı kolaylıkla çıkarılabiliyor. Bu kısımda yer alan sabit diski istediğiniz zaman kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?