Apple Siri Türkçe Oldu!

Apple Siri Türkçe Oldu!

Apple Siri Türkçe Oldu! Apple Siri’ye Türkçe seçeneği eklendi.

Apple, dijital asistanı Siri için yeni dil seçenekleri ekledi. Bir süredir iOS 8.3’ün beta sürümü üzerindeki çalışmalarını yürüten şirketin dijital asistanı artık Türkçe dahil 8 yeni dil ile uyumlu hale getirildi. 2011 yılından bari kullanımda olan Siri, yeni düzenlemenin ardından Rusça, Portekizce, Flemenkçe, İsveççe gibi dilleri konuşan kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.

Yeni güncelleme çerçevesinde akıllı cihazlarına Türkçe komutlar veren Apple kullanıcıları, Siri’den Türkçe yanıtlar alabiliyorlar. Siri’yi Türkçe kullanabilmek için iOS 8.3’ün ikinci beta sürümünün iPhone ya da iPad modellerine yüklenmesi gerekiyor. Bu işletim sistemi iPhone 4S ve üzeri modellere yüklenebiliyor. Söz konusu işletim sistemi henüz tüm Apple cihazlarını kapsamıyor.

iOS 8.3’ün ikinci beta sürümünü yükleyen kullanıcıların verdikleri Türkçe komutları algılayan Siri, internet üzerinden yaptığı aramanın ardından kullanıcılarına Türkçe yanıtlar verebiliyor. Bununla beraber Apple, dünyanın farklı bölgelerinde İngilizce’yi farklı aksanlar ile kullanan kullanıcıları için bu ayrıma izin verecek özelliğini de kullanıcılarının beğenisine sundu. Bu kapsamda Hindistan İngilizcesi gibi dillerde artık Siri tarafından algılanabilecek.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?