Apple iOS 10.3 Çıktı!

Apple iOS 10.3 Çıktı!

Apple iOS 10.3 Çıktı!

Apple‘ın işletim sistemi iOS‘u iOS 10.3 sürümüne yükseltecek olan güncellemesi yayımlandı.

iOS 10.3 güncellemesi ile gelen yenilikler şöyle;

Uygulama animasyonları: Uygulamalar açılıp kapanırken görünen uygulama ön izlemeleri biraz küçültüldü. Ayrıca uygulama ön izlemelerinin kenarları yuvarlak oldu.

Apple kimliği profili: Ayarlar uygulamasının en üstünde “Apple kimliği” profil seçeneği var. Oturum açtığınız tüm cihazlar da dahil olmak üzere tüm Apple kimliği bilgilerini gösteriyor. Ayrıca iCloud, iTunes ve App Store ve Aile Paylaşımı bağlantıları var.

iCloud depolama alanı gösterimi: Yeni Apple kimliği ayarlarının iCloud bölümünde, iCloud depolama alanının nasıl kullanıldığına dair görsel bir döküm var. Fotoğrafların, iCloud yedeklerinin ne kadarını kullandığını daha net bir şekilde görebilirsiniz. Yeni depolama seçeneğine dokunduğunuzda, standart iCloud yönetim seçenekleri açılıyor. Bu bölüm aynı zamanda iCloud’u kullanan Anahtarlık, iPhone’umu Bul ve iCloud Yedekleme ayarlarını içeren tüm uygulamaları listeliyor.

AirPods’umu Bul: Artık iPhone’umu Bul uygulamasının içinden kaybolan AirPods‘u bulmak mümkün. Bu özellik sayesinde AirPods’un Bluetooth üzerinden bir iOS cihazına bağlandığı son bilinen yerin kaydı tutuluyor. Kullanıcıların kayıp bir AirPod’u bulmak için bir ses çalmasını sağlıyor.

Uyumsuz uygulamalar listeleniyor: Yeni eklenen özellik sayesinde artık uzun süredir güncellenmeyen uygulamalar listeleniyor. Böylece cihazınızı yavaşlatan yada iOS’un son sürümü ile çakışma yapabilecek uygulamaları kolayca tespit edip silmenizin önü açılmış oluyor.

SiriKit: Üçüncü parti uygulamaların Siri‘ye erişmesini sağlayan SiriKit, Siri’nin faturaları ödeme, ödemelerin durumunu kontrol etme ve Uber gibi hizmetlerden gelecekteki seyahatlerini planlamak için kullanılabilecek yeni özelliklerle güncellendi.

CarPlay: Ev şarj istasyonlarının bulunduğu yeri gösteren ve en son kullanılan uygulamaları başlatan kısayollar ile güncellendi.

Haritalar: Harita uygulamasında, hava durumunu ve mevcut konumunuza ilişkin hava koşullarıyla ilgili diğer ayrıntıları görmek için hava durumu 3D Touch desteği sunuluyor.

HomeKit: HomeKit, programlanabilir ışık anahtarları desteğine kavuştu.

Apple Dosya Sistemi: iOS 10.3 kurulurken, iPhone‘un dosya sistemi Apple File System (APFS) kullanacak şekilde güncellendi. Apple, yeni güncellemeyi indirmeden önce bir yedekleme yapmanızı öneriyor. Daha önce duyurulan APFS, Flash / SSD depolama alanı için optimize edildi.

Uygulama ikonu değişiklikleri: Geliştiriciler artık uygulama ikonlarını istedikleri zaman herhangi bir güncelleme ile değiştirebilirler.

iPad klavyesi: iOS 10.3’te 9.7 inç veya daha küçük bir iPad’de kullanılabilen, tek elle kayan, gizli bir iPad klavye düzeni ayarı var. Geliştirici Steve Troughton-Smith tarafından keşfedilen özellik şu anda kullanılamıyor.

Ayarlar bölümünde yer alan kullanıcı güvenliği sekmesinin belirgin hale getirilmesi ve Podcasts uygulamasının kendine özel bir Widget‘a sahip olması gibi özellikler de yeni güncelleme ile birlikte iOS kullanıcılarına sunuldu.

iOS 10.3 güncellemesini yapmadan önce bir sorun yaşamamak için mutlaka cihazınızın yedeğini alın.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?