Apple Clips 2 Uygulaması Çıktı!

Apple Clips 2 Uygulaması Çıktı!

Apple, fotoğraf ve video düzenleme uygulaması Clips‘in yeni sürümü olan Clips 2‘yi yayınladı.

Clips uygulaması, iPhone X‘deki TrueDepth kamerayı kullanarak arka planı kaldırıyor ve sizi animasyonlu, 360 derece ortamlara yerleştirebiliyor.

Clips 2 güncellemesi ile gelen yenilikler şu şekilde;
Yeni Arayüz: Geliştirilmiş yerleşim, Canlı Başlıklar’ı ve efektleri kolayca ulaşabileceğiniz konumlara yerleştirerek hızla fotoğraf ve video çekmenizi sağlıyor ve hem posterler arasında hem de fotoğraf arşivinizde tam ekran gezinme olanağı sunuyor.

iPhone X’de Selfie Ortamları: iPhone X’daki TrueDepth kameradan yararlanan Selfie Ortamları, arka planınızı göz kamaştıran animasyonlu manzaralar, sanat eserleri, hatta Yıldız Savaşları: Son Jedi’daki Millennium Falcon ve Mega-Destroyer ile değiştirerek yepyeni bir selfie video türü yaratıyor.

Yeni Çıkartmalar: Darth Vader, R2-D2 ve benzeri Yıldız Savaşları karakterlerini ekleyebilir veya Apple tasarımı 16 canlı ve retro çıkartma arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Yeni Posterler: Yıldız Savaşları’nın yanı sıra Mickey ve Arkadaşları’ndan karakterler sunan çeşitli posterler dahil, 18 yeni animasyonlu posteri kullanarak eğlenceli başlıklar oluşturabilirsiniz.

Yeni Efektler: Kayıt yaparken görüntüleri gerçek zamanlı olarak dönüştüren gelişmiş stil aktarım teknolojisinden yararlanan Suluboya, Kömür, Sienna ve Indigo adlı dört yeni sanatsal efekt arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Yeni Filtreler: Kamera uygulamasındaki yeni filtre seçenekleriyle video ve fotoğraflarınıza sıcaklık, etki veya dramatik bir görünüm ekleyebilirsiniz.

iCloud Desteği: Sınıflarda kullanılan iPad Paylaşımı desteğiyle birlikte, iCloud’u kullanarak Clips videolarınızı tüm iOS aygıtlarında görüntüleyip düzenleyebilirsiniz.

Ek Özellikler: Clips; hareketsiz fotoğraf çekip paylaşma, cihazınızın dilini değiştirmeden onlarca farklı dilde Canlı Başlıklar kaydetme ve mevcut klipleri kopyalayıp yapıştırarak bir videoda tekrar kullanma gibi çeşitli ek özelliklere de sahip.

iOS 11.1 ile uyumlu cihazlara sahip tüm kullanıcılar; Clips uygulamasını, App Store üzerinden indirebilir veya Clips 2‘ye güncelleyebilirler.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?