Android Misafir Modu Kullanımı

Android Misafir Modu Kullanımı

Android Misafir Modu Kullanımı

Android‘in Misafir(Guest) Modunu etkinleştirdiğinizde verileriniz, telefonunuzu kullanan kişi için erişilmez hale geliyor.

Stok Android‘de misafir modunu etkinleştirmek için; “iki parmağınızı en yukarıdan aşağıya doğru sürükleyin ve sağ üstteki kullanıcı simgesine dokunun“. Şimdi “Misafir Ekle” simgesine dokunun. Bunu yaptığınızda uygulamalar, hesabınıza bağlı olarak çalışmayacak. Yani Google Photos, Gmail ve Chrome gibi uygulamalarınız güvende olacak.

Android cihazlarda Misafir modunu etkinleştirmek için izleyeceğiniz yol, kullandığınız cihaza göre değişebilir. Örneğin; Galaxy S7‘de Ayarlar‘dan açabileceğiniz bir Özel mod bulunuyor. Telefonunuz Stok Arayüzü kullanmıyorsa, Ayarlar menüsünü araştırın. İsmi farklı da olsa bir tür Misafir Modu işlevini muhtemelen bulacaksınız.

Misafir modunu kapatmak için; “Kullanıcı” simgesine dokunun ve Misafiri kaldır‘ı seçin. Şimdi parmak izinizi, giriş kodunuzu veya kullandığınız diğer kilit açma yöntemini kullanarak asıl hesabınıza dönüş yapabilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?