Android Mesajlaşma Uygulamaları Bildirim Sesleri

Android Mesajlaşma Uygulamaları Bildirim Sesleri

Android Mesajlaşma Uygulamaları Bildirim Sesleri

Facebook Messenger, WhatsApp, Google Hangouts, Viber gibi uygulamalardan gelen bildirim seslerini değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

Facebook Messenger
Facebook Messenger’ın ayarlar sekmesini açtığınızda “Notifications and Sounds” menüsünü göreceksiniz. Buraya dokunduktan sonra karşınıza gelen arayüzde “Notification Sound” seçeneğine girin. Karşınıza gelen listeden beğendiğiniz bildirim sesini seçebileceksiniz.

WhatsApp
WhatsApp’ta arkadaşlarınızın yer aldığı listede kaydırma yaparak seçeneklerin yer aldığı butona dokunun. “Settings” ekranına ulaştığınızda “Notifications” butonunu seçin. Buradan bildirim ve zil sesini kolayca değiştirebileceksiniz.

Google Hangouts
Android’li akıllı telefonunuzda Hangouts uygulamasını çalıştırın ve “Settings” menüsünü görüntüleyin. Oturum açtığınız kullanıcı hesabını üst kısımda bulacaksınız. Ona dokunun ve sonrasında mesaj ve davet bildirim sesini değiştirmek için “Hangouts messages & invites”, videolu çağrıların bildirim sesini değiştirmek için “Video calls” seçeneğine dokunun. “Sound” ile devam edin ve karşınıza gelen ekrandan dilediğiniz sesi seçin.

Viber
Viber arayüzünde sağ alt köşede yer alan butona dokunarak kişisel profil bilgilerinize ve diğer ayarlara erişebiliyorsunuz. Açılan listeden “Settings” menüsünü görüntüleyin. “Notifications” a girin ve ardından “Use System Sounds” seçeneğini işaretleyin. “Call ringtone” dan çağrı sesini, “Notification sound” dan ise bildirim sesini düzenleyebilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?