Android Auto’ya Rakip: HTC Cello

Android Auto’ya Rakip: HTC Cello

Android Auto’ya Rakip: HTC Cello

Android işletim sistemini otomobillere taşımak için bir süredir çalışan Google’ın resmi olarak tanıttığı Android Auto‘yu geçtiğimiz günlerde yayınlamasının ardından, şimdi de HTC Corporation benzer bir uygulama yayınlamak için hazırlıklara başladı.

Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonların otomobillerin dahili sistemleriyle birlikte çalışmasına olanak sağlayan Andorid Auto’ya rakip olacak yeni bir uygulama üzerinde çalışan HTC Corporation, henüz bu uygulamayı resmi olarak duyurmamış olsa da firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler, HTC Cello adıyla anılan bu uygulama hakkında ilk detayların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

2014 yılının son aylarında beri test aşamasında olduğu söylenen HTC Cello‘nun Android Auto benzeri bir uygulama olduğu, fakat otomobillerin dahili sistemlerine çok daha fazla özellik katacağı belirtiliyor. HTC Cello’nun otomobil sürücülerine sunacağı özellikler arasında gece görüşü, sonar, GPS, navigasyon ve Mini HMI gibi özelliklerin yer alacağı söyleniyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?