Amazon’dan Akıllı Hoparlör: Amazon Echo

Amazon’dan Akıllı Hoparlör: Amazon Echo

Amazon’dan Akıllı Hoparlör

Tablet ve e-kitap çözümleriyle kendinden söz ettiren popüler alışveriş sitesi Amazon yeni ürünü olan akıllı hoparlör ile karşımıza çıkmaya hazırlanan dijital asistanlar gibi bir hizmete benzemesiyle dikkat çekiyor.

Bluetooth bağlantısına sahip olan Amazon Echo; Siri, Google Now ve Cortana gibi kişisel sesli asistan hizmetlerine benzer bir yapıda çalışıyor. Hoparlör kullanıcıların sesli komutlarını algılıyor ve bu doğrultuda verilen görevi yerine getirebiliyor. Ayrıca yöneltilen sesli sorulara cevap verebilmesi için Amazon Echo’nun internete bağlı olması şart.

Barındırdığı 7 mikrofon sayesinde bulunduğu ortamdaki sesleri rahat bir şekilde algılayabilen Amazon Echo ile hava durumu bilgisi, müzik ve haberleri dinleyebilirsiniz. Bununla beraber alışveriş listesi oluşturmanıza da imkan sağlıyor.

Ortamdaki sesleri rahat bir şekilde duyabilen ve sesli komut için her an hazır durumda bekleyen yeni akıllı hoparlörü dilerseniz Amazon tablet / telefon, Android veya iOS işletim sistemli cihazlar ile kontrol edebileceksiniz.

Şuan için sadece Amerika ve davetiye usulü şeklinde ön siparişe açılan akıllı hoparlöre Amazon Prime üyelerine 99 dolara gelirken, normal kullanıcılar bu ürüne 199 dolar ile sahip olabiliyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?